Info over de lessen

Wekelijkse Yogalessen

Yin yoga

 Yin Yoga is een toegankelijke, zachte vorm van yoga die zich vooral richt op het activeren en stimuleren van het bindweefsel. De rustige zittende en liggende yogahoudingen zorgen voor het verminderen van stress en laten de energie (Chi) weer stromen. Je voelt je na afloop heerlijk ontspannen en soepel.

Om de gewrichten op een veilige, effectieve manier te stimuleren, wordt hier in de Yin yoga lessen een zachte druk op uitgeoefend. De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden en zijn allemaal zittend of liggend.
Yin yoga is een perfecte aanvulling op alle actieve vormen van (yang) yoga en sport, en een prettige tegenhanger voor de hectiek van het dagelijks leven.

Intensiteit van de les: mild

Alignment Yoga

Deze yogales is gebaseerd op de principes van Critical Alignment Yoga - Iyengar - Hatha Yoga , een praktische en heldere vorm van yoga waarbij een bewust lichamelijk inzicht wordt opgebouwd, je leert bewegen vanuit een stabiele core en de lichaamshouding verbetert.

Stress zet zich vaak vast in het lichaam als spierspanning. Tijdens deze yogales zoek je de spanning in het lichaam op en leer je met behulp van je ademhaling los te laten. Tegelijkertijd bouw je kracht op om een nieuwe, open lichaamshouding te ondersteunen. Lichaam en geest zijn zeer nauw met elkaar verbonden. De lichamelijke ontspanning werkt door op mentaal niveau.

Om ontspanning en mobiliteit in het lichaam te bewerkstelligen wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen.

Intensiteit van de les: gemiddeld

Het heilzaam effect op jouw lichaam...

De yogalessen worden opgebouwd vanuit Natural Alignment, Natural Movement.

Met geduld en respect werk je gaandeweg jouw lichaam naar een rechtere stand, meer flexibiliteit, mobiliteit en kracht.
NAY heeft een heilzaam effect op jouw skelet dat vrijer zal kunnen bewegen en meer en meer in balans zal worden gebracht. Om de hiervoor nodige ruimte en ontspanning te creëren gebruiken we verschillende tools ( backmitra, tennisballen, yogariem, blokjes en/of rolletjes) .

Bij dit alles is jouw ademhaling een heel belangrijk instrument. 
Ruimte en (bewegings-)vrijheid worden snel terug voelbaar!

Verschillende thema's komen hierbij aan bod : schouders-nek, heupen-onderrug, core-back, ...
De lessen zijn geschikt voor iedereen die gemotiveerd is om inzicht te krijgen in zijn of haar lichaam.

Yogastijl: HATHA - YIN - THERAPEUTISCH EN RESTORATIEF