Workshops

Happy Hips - Therapeutische workshop

Nog 5 plaatsen
Locatie

De Living , Verlorengoedstraat , Wingene

Praktisch

NOG GEEN NIEUWE DATA BEKEND
De deuren gaan 15 min voor start open.
Start : 19.30u - 21.30u 
Nodig : mat , yogablok, sokken, trui, deken.

Prijs: 20€
 

Data

27 december 2017

Happy Hips - Therapeutische workshop

02/04/2018

Het verhogen van het bewegingsbereik van uw heupen biedt twee belangrijke voordelen: verbeterde gezondheid van de heupgewrichten en verminderde spanning op de achterrug.

In deze workshop beginnen we met een korte intro op de anatomie van de heup en spieren rondom.
Onze heupen moeten stabiel zijn om ons gewicht te dragen en efficiënt te bewegen. Tegelijkertijd willen we voldoende bewegingsvrijheid houden om de integriteit van de gewricht te handhaven (we willen dat onze femurbeen glad in het gewricht glijdt). Het komt neer op evenwicht, we willen dat alle spieren rondom het gewricht samenwerken om onze heupen op de lange termijn gezond te houden.

Een van de redenen van spanning in het heupgewricht is onze zittende levensstijl. Of zelfs als we veel sporten doen, hebben we de neiging om strakke heupen te hebben, veroorzaakt door herhalende bewegingen.

Een andere tendens is om in de heupgewricht te liggen (denk aan leunend als we in de rij wachten).

We zijn goed bekend met de oppervlakkige spieren voor grote bewegingen (hardlopen, wandelen, ...), maar hebben weinig verband met de diepe stabliserende spieren. Dit zijn de kleine kleine spieren dichter bij het gewricht.

Te veel spanning of instabiliteit in de heupen kan leiden tot dysfunctie en verwondingen zoals osteoartritis, labrale tranen, sciatica, heupvervangingen, ... Kwetsuren en spanning in de heupen veroorzaken vaak problemen in de kniegewricht en de ruggengraat. Hardlopers hebben soms knieproblemen veroorzaakt door de IT-band die op de knie trekt.

In deze workshop leer je je heupen leren kennen, je krijgt meer bewustzijn en begrip over hoe je je heupen gezond kan houden. 
Aan het einde van de les zullen we wat myofasciale relaese doen met behulp van tennisballen.

Deze workshop is toegankelijk voor alle niveaus van beoefenaars ook als u heupproblemen heeft.